Tervetuloa!

DNA sukututkimuksen apuna – luentotilaisuus la 20.11.2021 klo 14:00 Alavuden Huhtamäkisalissa peruttu!

Hei,

 
Viitaten AVIn päivittämiin tietoihin (koskien sisätilojen kohdennettuja kokoontumisrajoituksia Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueella) Pyylammin Sukuseura Ry on päätynyt siirtämään la 20.11.2021 aiotun DNA luentotapahtuman myöhempään ajankohtaan. 
Pahoittelemme tapahtunutta. 
 
’Hyvityksenä’ vaivannäöstä (ilmoittautumisesi) ohessa zoom-linkki HUS:n ja Biomedicum Helsingin järjestämään, tilaisuutemme aihetta sivuavaan Studia Medicina -luentoon: ’Mitä geenit kertovat’ ke 17.11. klo 17-19.
 
(ilmoitus Helsingin Sanomissa su 14.11.2021)
Luennossa asiantuntijat käsittelevät seuraavia aiheita:
Miten geenitutkimukset koskettavat kansalaista?
Geenitutkimus yksilöntunnistuksessa.
Miten viallinen geeni voidaan korjata? 
 
Innostavaa marraskuuta toivottaen,

Pyylammin sukuseura ry


Pyylammin sukuseura ry perustettiin 5.2.2006 Alavuden kaupungintalolla. Perustamiskokouksen kutsui koolle toimikunta, joka oli valittu tehtäväänsä  Pyylammin sukukirja 1 julkistamistilaisuudessa Alavudella 12.6.2005.

Sukuseuran tarkoituksena on selvittää Alavuden Pyylammin talon perustajan, Antti Matinpoika Pyylammin s.1682 suvun jäsenistöä, sen vaiheita, historiaa, vaalia suku- ja sukulaisuusperinteitä sekä edistää jäsenten välistä yhteenkuuluvaisuutta. Antti Matinpoika Pyylampi on Seinäjärven talon poika Ilmajoen Seinäjoen kylästä. Nykyisin Seinäjärven tila kuuluu Virtain Kurjenkylään Alavuden rajan tuntumassa.

Hän pyysi Ilmajoen talvikäräjillä 7.2.1710 lupaa raivata maasta ja metsästä tila Pyylammin järven rannalle. Lupa myönnettiin ja tila sai nimensä viereisestä järvestä. Tila sijaitsee Alavuden Sapsalammin kylässä n. 15 km keskustasta Virtain suuntaan Sulkavankylään johtavan tien varrella. Voit vierailla alueella Google Mapissa täällä. Ilmeisesti ensimmäinen talo oli punaisen aitan paikalla. Pyylammin tila on myös siitä harvinainen, että se on siirtynyt isältä pojalle aina tähän päivään saakka.

Suvun logo

lasilogo

Lasilogon lahjoitti v 2007 Aili Sarkkinen ja Kerttu Kangas, Revonlahti. Teoksen valmistaja Marja-Leena Savilampi, Oulu.

Vieressä suvun logo, jonka on suunnitellut Esko Saarimäki. Logon alaosassa on järvi, sen rannoilta leviää laajalle kaukana horisontissa olevan metsän reunaan ulottuva viljapelto. Logon keskellä oleva puumerkki (A ilman vuosilukua) kuuluu Heikki Matinpoika Pyylammille, joka löytyy v. 1786 laaditusta henkikirjasta. Puumerkki ja tilan perustamisvuosi 1710 muodostavat A kirjaimen. (Alavus).

Puumerkki

Alkuperäinen puumerkki kaiverrettuna työkaluun.

 Mistä olemme lähtöisin?

Helmikuussa 2007 otettiin kahdesta sukumme miespuolisesta jäsenestä DNA-näyteet, jotka tutkittiin Helsingin yliopistossa. Tutkimustuloksena selvisi, että suvun miespuoliset jäsenet ovat todennäköisesti lähtöisin Uralin takaa ja naiset Keski-Euroopasta.

 Mielenkiintoista tietoa sukunimestä Pyylampi löytyy täältä.

 

 

 

Pyylampi