Tervetuloa!

Sukukokouskutsu 2019

Hyvä sukulainen!

Pyylammin sukuseuran sukukokous ja -juhla la 6.7.2019 Virroilla Kurjenkylän kylätalolla, Kurjenkyläntie 232, 34770 Kurjenkylä

Juhla alkaa kukkalaitteen laskulla klo 11:00 Virtain sankarihaudalle Rantatie 9,34800Virrat

-klo 11:00 lähtien ilmoittautuminen, sukukirjan myynti Kurjenkylän kylätalolla

klo 12:00 Virallinen sukukokous, sääntömääräiset asiat:

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Esitetään tilinpäätökset, vuosikertomukset ja tilintarkastajien lausunnot varsinaisten sukukokousten väliseltä ajalta

6. Päätetään tilinpäätösten vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille

7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma seuraavalle varsinaisten sukukokousten väliselle kolmivuotiskaudelle, määrätään liittymismaksu ja vuotuiset jäsenmaksut seuraaville kolmelle kalenterivuodelle, vahvistetaan talousarvio kolmen seuraavan tilikauden muodostamalle ajalle

8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet (4 –8 jäsentä)8§:n 1 momentin mukaisesti

9. Valitaan kaksi tilintarkastajaa ja kaksi varatilintarkastajaa

10. Käsitellään sukuseuran jäseneksi liittymisasiat 4§:n mukaisesti

11. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiatMikäli sukuseuran jäsen haluaa saada jonkin asian seuran varsinaisen sukukokouksen käsiteltäväksi, on hänen siitä kirjallisesti ilmoitettava hallitukselle viimeistäänkolmekymmentä (30) päivää ennen kokousta.

-klo 13:00 Ruokailu

-klo 14:00 sukujuhla:

-avaussanat Pentti Pyylampi, sukuseuran pj

-Virtain kaupungin ja seurakunnan tervehdykset,

-Sukukirjan, Alavuden Pyylammin suku 6, Virtain Kurki julkistaminen, kirjan tekijä Jorma Lamminmäki

-juhlapuhe eritysasiantuntija Kari Leppänen Dar es Salaamin suurlähetystöstä Tansaniasta aiheena ”Antti Pyylampi-Kurjenkylän oma poika”

-musiikkia Lauluyhtye Amoroso-vapaa sana-Maamme laulu

-päätöskahvi n. klo 15:30

Ilmoittautuminen 20.06.2019 mennessä mieluiten sähköpostilla osoitteeseen: penttipyylampi@gmail.com, kirjeitse osoitteeseen: Pentti Pyylampi, Korpikoskentie 1, 60200 Seinäjoki

Merkitse ilmoittautumisen yhteydessä: nimi, osoite,sähköpostiosoite, puhelin sekä erikoisruokavalio. Ilmoita jokaisen osallistujan nimi.

Osallistumismaksu: juhla+kahvi 15€ tai juhla+ruokailu+kahvi 30€-lapset 7-15v puoleen hintaan, alle 7vuotiaat ja sotaveteraanit ilmaiseksi.

Maksu etukäteentilille: OmaSP FI98 4108 0011 2381 05, merkitse ”juhla”

(sukukirjan hakijoilta, jotka eivät osallistu ruokailuun ja juhlaan, ei maksua eikä ennakko-ilmoitusta)

OLET SYDÄMELLISESTI ♥TERVETULLUT PYYLAMMIN SUKUJUHLAAN!!

Pentti Pyylampi, pj, Jorma Lamminmäki, vpj, Johanna Huovinen, siht.

Mikäli osoitteesi tai sähköpostisi on vaihtunut viime vuosina, ole hyvä ja ilmoita muutoksista yllä oleviin osoitteisiin! Kiitos!


Pyylammin sukuseura ry perustettiin 5.2.2006 Alavuden kaupungintalolla. Perustamiskokouksen kutsui koolle toimikunta, joka oli valittu tehtäväänsä  Pyylammin sukukirja 1 julkistamistilaisuudessa Alavudella 12.6.2005.

Sukuseuran tarkoituksena on selvittää Alavuden Pyylammin talon perustajan, Antti Matinpoika Pyylammin s.1682 suvun jäsenistöä, sen vaiheita, historiaa, vaalia suku- ja sukulaisuusperinteitä sekä edistää jäsenten välistä yhteenkuuluvaisuutta. Antti Matinpoika Pyylampi on Seinäjärven talon poika Ilmajoen Seinäjoen kylästä. Nykyisin Seinäjärven tila kuuluu Virtain Kurjenkylään Alavuden rajan tuntumassa.

Hän pyysi Ilmajoen talvikäräjillä 7.2.1710 lupaa raivata maasta ja metsästä tila Pyylammin järven rannalle. Lupa myönnettiin ja tila sai nimensä viereisestä järvestä. Tila sijaitsee Alavuden Sapsalammin kylässä n. 15 km keskustasta Virtain suuntaan Sulkavankylään johtavan tien varrella. Voit vierailla alueella Google Mapissa täällä. Ilmeisesti ensimmäinen talo oli punaisen aitan paikalla. Pyylammin tila on myös siitä harvinainen, että se on siirtynyt isältä pojalle aina tähän päivään saakka.

Suvun logo

lasilogo

Lasilogon lahjoitti v 2007 Aili Sarkkinen ja Kerttu Kangas, Revonlahti. Teoksen valmistaja Marja-Leena Savilampi, Oulu.

Vieressä suvun logo, jonka on suunnitellut Esko Saarimäki. Logon alaosassa on järvi, sen rannoilta leviää laajalle kaukana horisontissa olevan metsän reunaan ulottuva viljapelto. Logon keskellä oleva puumerkki (A ilman vuosilukua) kuuluu Heikki Matinpoika Pyylammille, joka löytyy v. 1786 laaditusta henkikirjasta. Puumerkki ja tilan perustamisvuosi 1710 muodostavat A kirjaimen. (Alavus).

Puumerkki

Alkuperäinen puumerkki kaiverrettuna työkaluun.

 Mistä olemme lähtöisin?

Helmikuussa 2007 otettiin kahdesta sukumme miespuolisesta jäsenestä DNA-näyteet, jotka tutkittiin Helsingin yliopistossa. Tutkimustuloksena selvisi, että suvun miespuoliset jäsenet ovat todennäköisesti lähtöisin Uralin takaa ja naiset Keski-Euroopasta.

 Mielenkiintoista tietoa sukunimestä Pyylampi löytyy täältä.

 

 

 

Pyylampi